24. februar 2021

8. marts 2021 - arrangementer

Kvindernes Internationale Kampdag

Koordinationen for Kønsforskning har samlet et udvalg af arrangementer til 8. marts 2021. Heldigvis er er der mange, der har taget initiativ til at lave nogle spændende online-arrangementer. God kampdag!

Arrangementer

Foredrag på kampdagen – Marie Christensen 150 år

Start din kampdag med et skud kvindehistorie, når Arbejdermuseet hylder en af Danmarkshistoriens helt store heltinder. Oplev forfatter og etnolog Michella Jensen fortælle om Marie Christensen og hendes livslange kamp for tjenestepigerne og for kvinders rettigheder.

Tid: 8. marts, kl. 9.00 - 09.45
Sted: Online
Pris: Gratis

Digitale krænkelser, der rammer kvinder

Dansk Kvindesamfunds Krisecentre inviterer i samarbejde med StopChikane og Dansk Kvindesamfund til en samtale om digitale krænkelser og spørger blandt andet til: Hvad er digitale krænkelser? Hvilke konsekvenser har det for samfundet og de kvinder, det rammer? Hvorfor er det et ligestillingsproblem? Hvad kan vi gøre for at komme det til livs?

Tid: 8. marts, kl. 12.00 - 13.00
Sted: Online
Pris: Gratis

CBS International Women’s Day: SEXISM IN ACADEMIA

For International Women’s Day 2021 we have decided to focus on Sexism in Academia to take stock of the #metoo movement and its outcomes, in particular a forthcoming handbook to open the conversation at your workplace. There will also be an opportunity to engage with the handbook contents and approach in break out groups. We will also expand our gaze to international experiences with guests from Germany and presenting an American documentary about women scientists.

Time: 8th of March, from 13.00 to 15.00 
Place: Online - zoom
Fee: Free with registration

Konference: STOP vold mod kvinder!

En konference om kvinders rettigheder, mænds vold, samfund- og folkeoplysningskrise. Vi vil tale med politikerne om hvordan vold påvirker kvinder, og hvordan vi kan forebygge volden gennem uddannelse, oplysning og kulturforandring.

Tid: 8. marts, kl. 13.00 - 16.00
Sted: online med tilmelding

Museet KØN m.fl. – Ligestilling i en krisetid

På Kvindernes Internationale Kampdag sætter Museet KØN i år fokus på ønsket om en bedre fremtid. Vi lever midt i en pandemi – en krisetid – men det gør ikke ønsket om ligestilling mindre relevant.

Tid: 8. marts, kl. 13.00 - 20.30
Sted: online

Fagbevægelsens Fælles 8. marts

Du inviteres til virtuel fejring af kvindernes internationale kampdag, hvor vi diskuterer og bliver klogere på, hvad vi skal gøre både politisk og ude på arbejdspladserne for at komme sexisme til livs.

Tid: 8. marts, kl. 13.30
Sted: Facebook Live
Pris: Gratis

Kvindernes virtuelle kampdag

FOA: Debatten det seneste år har ikke kun handlet om corona. Også metoo og sexisme på arbejdspladsen har fyldt meget. På Kvindernes Internationale Kampdag er det derfor naturligt at sætte sexisme på dagsordenen. 

Tid: 8. marts, 13.30
Sted: Online
Pris: Gratis

Fælles 8. marts med den akademiske fagbevægelse: Ligestillingskampen anno 2021

På Kvindernes Internationale Kampdag, gør vi status på ligestillingskampen, og sætter fokus på de næste skridt mod et samfund kendetegnet ved lige muligheder for alle køn. Derfor har vi i Akademikerne inviteret en række stærke stemmer, til at give deres bud på de vigtigste ligestillingspolitiske udfordringer netop nu, og ikke mindst, hvordan vi får dem løst.

Tid: 8. marts, kl. 16.00 - 17.30
Sted: Online
Pris: Gratis

Kvindernes Internationale Kampdag - 8. Marts

Kvinder i Kamp bygger en digital talerstol til vigtige kvindestemmer.

Tid: 8. marts, kl. 19.00
Sted: Online
Pris: Gratis

Kvindernes kampdag: Ligeværdige, men ikke de samme

Ligestillings- og sexismedebatten er glødende igen, men hvad er egentlig op og ned i debatten? Jødisk Informationscenter inviterer til en online talk på Kvindernes internationale kampdag, hvor feministisk debattør Ekaterina Andersen vil fortælle om, hvordan vi kan bruge biblen til at forstå ligestilling, og hvordan vi bedst kommer i mål med kampen om ligestilling.

Tid: 8. marts, kl. 19.00 - 20.30
Sted: Online
Pris: Gratis

Kvindernes Internationale Kampdag

Kvindernes internationale Kampdag blev stiftet i København 1910. Et af de vigtige punkter var at agitere for kvindernes stemmeret og arbejderkvindernes rettigheder. I Danmark genopdagede rødstrømpebevægelsen dagen, og der har hvert år siden 1974 været afholdt 8. martsarrangementer. FH Fyn og AOF Center Odense inviterer til oplæg og debat.
Tid: 8. marts, kl. 19.00 - 20.00
Sted: Online
Pris: Gratis

Mænd og #MeToo - Kvindernes Kampdag 2021

Ballerup Bibliotek inviterer til en talk med Anders Haahr Rasmussen, der er journalist, forfatter og foredragsholder, om hvordan #metoo har påvirket den måde vi omgås hinanden på, og hvad der egentlig skal til for at vi kan sige at være kommet i mål med kønsdebatten.

Tid: 8. marts, kl. 19.30 - 20.30
Sted: Online

KVINFOs 8. marts fejring 2021

KVINFO inviterer KVINFO hele Danmark til et live-event med hilsner fra hele verden, taler, koncerter og interviews med nogle af de mennesker, som har skabt forandringer for os alle i året, der gik. hele Danmark til et live-event med hilsner fra hele verden, taler, koncerter og interviews med nogle af de mennesker, som har skabt forandringer for os alle i året, der gik. KVINFO har indbudt spændende gæster, kloge taler, livekoncert, inspirerende hilsner fra hele verden og selvfølgelig også online-afterparty.

Tid: 8. marts, kl. 20.00 - 21.30
Sted: Facebook og Zoom
Pris: Gratis

Emner