Om Koordinationen

Koordinationen for Kønsforskning har til opgave at styrke, koordinere og understøtte kønsforskning på hele KU. Dette gøres ved at varetage en række opgaver i forhold til samarbejde og formidling af kønsforskning samt ved at skabe synergi mellem forskellige dele af kønsforskningen på KU.

Enheden fungerer som en platform for forskere, undervisere og studerende, der beskæftiger sig med køn på tværs af universitets fakulteter og discipliner. Hermed retter koordinationens virke sig mod: forskning, undervisning samt netværk og formidling.

Forskning: Koordinationen har til formål at samle og koordinere kønsforskning på tværs af både nye og etablerede forskningsområder samt styrke og understøtte samarbejdet mellem forskningsmiljøer med interesse for køn.

Undervisning: Koordinationen har til formål at styrke, samle og understøtte undervisningstilbud med et kønsperspektiv på tværs af KU for dermed at fremme en tværfaglig tilgang til køn og diversitet i undervisningen samt bidrage til de studerendes viden om køn.

Samarbejde og formidling: Koordinationen har til formål at fremme kønsforsknings udvikling og fortsatte relevans gennem arbejdet med at synliggøre og formidle bredden af forskning i køn på KU, både internt og eksternt.

Koordinationens opgaver er konkretiseret i følgende udvalgte aktiviteter:

  • Udvikle og udstede Gender Certificate
  • Arrangere to årlige tilbagevendende arrangementer, et eksternt (fx 8. marts) og et internt (fx Kønsforskningens Dag)
  • Afholde kønsforskningsnetværksmøder hver anden måned på tværs af fakulteterne (Gender Lunch).
  • Afholde et årligt tværfakultært specialeforberedende seminar (Kønsværket) i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek.
  • Udarbejdelse og distribuering af et månedligt nyhedsbrev.
  • Redaktionel og produktionsmæssig støtte til tidsskriftet Kvinder, Køn & Forskning.

    Kvalitetssikring og forankring 

    Koordinationen er indlejret i Center for køn, seksualitet og forskellighed på NORS og ledes af en udpeget VIP, med understøttelse af en koordinator. Bredden og tværfagligheden i Koordinationens aktiviteter kvalitetssikres af en referencegruppe med repræsentanter fra alle KUs fakulteter. En organisatorisk ramme, der skal bidrage til en solid forankring og udvikling af aktiviteter med relevans for ansatte og studerende på hele KU.

    Formidling

    Koordinationens aktiviteter formidles på facebook, på hjemmesiden, et månedligt nyhedsbrev samt via KU's kanaler. Samlet udgør disse vitale kanaler for informationsspredning og som styrker den betydelige interesse blandt KU studerende for kønsrelateret undervisning og forskning.

    Derudover understøtter Koordinationen det redaktionelle arbejde med tidsskriftet: Kvinder, Køn & Forskning.
    Læs mere om tidsskriftet 'Kvinder, Køn & Forskning' her