28. februar 2023

Koordinationens oversigt: 8. marts 2023

Oversigt:

Koordinationen for Kønsforskning har samlet en række forskellige arrangementer til Kvindernes Internationale Kampdag 2023

København

Kampdagen: 50 år med fri abort

Mød op i festsalen på Arbejdermuseet og start din kampdag med et skud kampånd, en kop sort kaffe og et foredrag om den frie aborts historie af forfatter og journalist Pia Friis Laneth. Vi slutter arrangementet med rapperen NØX på scenen.

Tid: kl. 8.30 - 9.30
Sted: 
Arbejdermuseet, Rømersgade 22, 1362 København K

Feminist Innovations

On the occasion of International Women’s Day 8th of March, The Coordination for Gender Research, invites you to a morning event focused on innovation and entrepreneurship from an equality, gender and diversity perspective.

Tid: kl. 09.00 - 11.00
Sted: University of Copenhagen, The Faculty Library of Social Sciences Gothersgade 140, aud. 1

8. marts 2023 – Nyt på den ligestillingspolitiske dagsorden på Kvindernes internationale kampdag

Arbejderbevægelsen har fejret 8. marts som Kvindernes internationale kampdag i langt over 100 år. Traditionen tro sætter vi i FIU-Ligestilling fokus på et eller flere aktuelle ligestillingspolitiske temaer.

Tid: kl. 10.00 – 13.00
Sted: PRESSEN – JP/Politikens hus på Vester Voldgade 33, 1550 København.

SAGA X DEMOKRATI GARAGE - fra et ungdomsperspektiv

Vil du gerne gøre en forskel i et samfund hvor kriser og uretfærdighed hober sig op, men føler dig utilstrækkelig, udmattet og ude af stand? Det kan være særdeles følelsesmæssigt og fysisk udmattende at engagerer sig aktivt i at skabe forandring, heraf hvorfor mange aktivt fravælger selvsamme. Vi vil gerne invitere til en dag med dialog og debat om de nødvendige elementer i en fælles kampplads, både offline og online, der ikke synes udtømmende, men drager vigtig omsorg om skrøbeligheden ved at engagere sig.
Tid: kl. 15:30 - 22:00
Sted: Demokrati Garage, Rentemestervej 57, 2400 Kbh NV

8.marts Kvindeoprør

Demonstration - Kom alle som støtter kampen for ligeløn og ligeværd, mere i løn. 

Tid: kl. 16.00 - 18.00
Sted: Rådhuspladsen, 1550 København V, Danmark

Protester i Iran og lighed i det danske asylsystem

Kom med til fyraftensmøde på Kvindernes Internationale Kampdag, hvor vi dykker ned i oprøret og kvindekampen i Iran, der minder os om kvinders styrke og mod og trækker internationale tråde til kampen for ligestilling også i det danske asylsystem. Vi undersøger kvinders mulighed for at få beskyttelse i Danmark og tilgangen til en mere kønssensitiv fortolkning af Flygtningekonventionen.

Tid: kl. 16.00 - 17.30
Sted: DRC, Borgergade 10, 1300 København K, Danmark

Internationalist, Revolutionary 8th of March: Women - Life - Freedom!

We are calling all internationalist, intersectional feminists to join forces in a united fight for a world free from the oppression of patriarchy. Oppression has many faces and we do not accept any of them! Internationalist, intersectional feminism means that we are connected across borders and struggles.

Tid: kl. 16.30 - 19.00
Sted: Nytorv, 1450 København K, Danmark

Kvindernes Internationale Kampdag - København

Ligeløn nu!
Kom og vær med til at markere 8. marts - Kvindernes Internationale Kampdag i fagforeningen.

Tid: kl. 17.00 - 20.00
Sted: 3F københavn, Peter Ipsens Allé 25, Kbh. NV

Kvindekamp, klassekamp og revolution

Gennem historien har kvinder været dem der er gået forrest i kampen mod undertrykkelse. I Rusland i 1917 gik arbejderkvinderne i strejke med kravet om brød og fred, få måneder senere var Tsaren væltet og arbejderklassen tog magten. Men kvindekamp er ikke kun et historisk fænomen. I år har vi set de unge iraneres heroiske kamp mod præstestyrets tyranni og kvindeundertrykkelse. Vi har også set kæmpe strejker blandt de traditionelle kvindefag hvor sygeplejerskerne i både Danmark og England har taget kampen op for en højere løn.

Tid: kl. 18.00 
Sted: Litteraturhaus, Møllegade 7, Kbh. N

KAMPDAG MED AMNESTY: Tre generationer af iransk kvindekamp

KOM OG MØD tre iranske kvinder fra tre forskellige generationer, som vil tale om Irans kvindekamp fra 1979 til i dag. Samtalen vil med udgangspunkt i deltagernes egen aktivisme diskutere de mest skelsættende begivenheder i den iranske kvindekamp og hvordan den – og aktivismen omkring den – har udviklet sig gennem årene. Sammen skal vi diskutere muligheden for forandring – og om tiden er moden til varige fremskridt?

Tid: kl. 19.00 - 22.00
Sted: Gammeltorv 8, 5. sal, 1457 København K

KVINFOS 8. MARTS-FEJRING I VEGA 2023

Kom med i VEGA i København den 8. marts 2023, når KVINFO igen holder fest, fordi det er kvindernes internationale kampdag! Vi fejrer de fremskridt, der er er sket i ligestillingens navn, og samtidig sætter vi fokus på nogle af de mange ligestillingskampe, der stadig er nødvendige.

Tid: kl. 19.00 - 22.30
Sted: Vega, København

Jylland

KVINDERNES INTERNATIONALE KAMPDAG: FRIHED

Traditionen tro inviterer vi hele byen til 8. marts på KØN, og årets tema er frihed. Frihed til at være den man vil, frihed fra fordomme og undertrykkende strukturer, frihed til at bestemme over egen krop og eget liv – og en helt specifik ode til de iranske kvinders slogan ”Kvinde, Liv, Frihed”. Fra kl. 10-21 vil museet have et fyldt program med bl.a. foredrag, workshops, performances og musik. Kl. 17 lyder startskuddet til den store fælles ligestillingsdemonstration EQUALITY MARCH.
Museet og KØN Café holder åbent hele dagen med gratis entré.

Tid: kl. 10.00 - 21.00
Sted: KØN - Gender Museum Denmark, Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C

Aros - Kvindernes Internationale Kampdag

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag kan du på ARoS blandt andet se film om en kvinde, der drømmer om stjernerne, høre om kvinder i billeder, være vidne til performance om ligestilling i kunstens verden og få en guidet tour, der stiller skarpt på feministiske perspektiver på kunsten.

Tid: kl. 11.00 - 21.00
Sted: Aros, 
Aros Allé 2, 8000 Aarhus C

8. marts - Kvindernes internationale Kampdag

Kom og markér Kvindernes Internationale Kampdag med den nordjyske fagbevægelse og nordjyske kvindesagsforkæmpere. Kampen for kvinders frihed, rettigheder og liv er langt fra ovre. I flere lande er fraværet af kvinders rettigheder himmelråbende. De er frataget enhver chance for at føre et frit og anstændigt liv. Selv i Danmark kæmper vi stadig med ligestilling i store dele af samfundet. Så kom og markér din solidaritet med kvindesagen på Nytorv i Aalborg.

Tid: kl. 16.00 - 17.30
Sted: Nytorv, 9000 Aalborg, Danmark

Foredrag om Simone de Beauvoir

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag d. 8. marts er Operaen og Randers Bibliotek gået sammen om at lave en foredrags- og inspirationsaften med afsæt i Simone de Beauvoir.

Tid: kl. 18.00 - 21.00
Sted: Operaen Randers, Vester Kirkestræde 12, Randers

Kvindernes internationale kampdag - Silkeborg

Kom og fejr kvindernes internationale kamp- og festdag!
Vi byder velkommen i Lunden til en aften med 4 spændende temaer fra vores eget nærmiljø. Når kvinderne har fortalt jer om deres kampe, er der mulighed for at snakke med dem efterfølgende rundt omkring i lokalet. Her skal du endelig komme med dine spørgsmål, og forhåbentlig blive inspireret til at deltage i kampen med dem.

Tid: kl. 19.00
Sted: Lunden, Vestergade 74, Silkeborg

Kvindernes Kampdag 2023 - Female Horsens

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag 2023 inviterer Female Horsens til en aften med både dialog og debat. I to segmenter tager vi temperaturen på kvindekampen anno 2023. I første segment, "Kvinder vi kender", vil tre lokale fremtrædende kvinder sætte spot på deres egne erfaringer og historier som (karriere)kvinde i ofte mandsdominerede miljøer. Her skal vi grine og græmmes - og publikum opfordres til at dele egne oplevelser. I andet segment inviteres offentlige meningsdannere i det varme sæde til en dialog og debat om Kvindekampen anno 2023.

Tid: kl. 19.00 - 21.30
Sted: Platform K - Svalegangen, 
Madevej 2, Horsens

Fyn & Sjælland

Kvindernes Internationale Kampdag på Rønnebæksholm

Alle uanset kønsidentitet, alder og baggrund er velkommen til at komme Kvindernes Internationale Kampdag på Rønnebæksholm. Selve kampdagen starter i den aktuelle udstilling Group-Think af Stine Marie Jacobsen, hvor Kunsthallen er omdannet til et “motionscenter” for træning i kollektiv intelligens og viser publikum, hvordan unge forestiller sig deres fælles kropslige og politiske fremtid. Ønsker såsom mere åbenhed overfor LGBT+ personer, fri abort, mindre medicinering, samtykke og sensibilisering af offentligheden optager unge i Danmark, Frankrig og Albanien. Med afsæt i sundhed vil vi sammen spore os ind på unges syn på sundhed og frigørelse.

Tid: Kl. 17.00-19.00
Sted: Rønnebæksholm, Rønnebæksholm 1, Næstved

Kvindernes Internationale Kampda - Køge

Kom med til kvindefest! Oplev forfatter Rikke Viemose og samfundsdebattør Anna Thygesen i en spændende debat. Bagefter er der hyggelig fællesspisning, fællessang og koncert med Sandra Hussain.

Tid: kl. 17.30 - 21.00
Sted: 
Tapperiet, Søndre Badevej 1, 4600 Køge

FH Fyn og AOF Center Odense inviterer til Kvindernes Internationale Kampdag

Ud over Kvindebazar fra kl. 17.30, vil der være forskellige indslag.

Tid: kl. 18.00 - 21.00
Sted: Kulturmaskinen, Farvergården 7, 5000 Odense C 

Kvindernes Internationale Kampdag - Svendborg

Så er det snart 8 marts igen - Kvindernes internationale kampdag. Dette fejrer vi i Svendborg forsamlingshus med en fest på dagen.

Tid: kl. 17.00-22.00
Sted: Svendborg Forsamlingshus, Lundevej 2, Svendborg

Emner