Coronavirus Information på dansk / Information in English

Shanghai University tur-retur. Køn, velfærd, ligestilling. – Københavns Universitet

Koordinationen for Kønsforskning > Nyheder > Shanghai University tu...

23. september 2013

Shanghai University tur-retur. Køn, velfærd, ligestilling.

Hilda Rømer Christensen, Koordinationen for Kønsforskning, fortæller om undervisningsopholdet ved Shanghai Universitys Summer School.

Det var hamrende varmt i Shanghai i denne sommer.  Og allerede før lektionen startede kl. 8. morgen var den unge kinesiske mand på første række faldet i søvn. Ligesom amerikanske universiteter har også kinesiske universiteter den politik, at de studerende skal hærdes til både varme og kulde.  Det indebærer, at temperaturen let sniger sig op på 35 grader i undervisningslokaler og dormitorier, hvor de studerende typisk deler værelse med 5 andre.  Ikke desto mindre opfatter unge kinesere det som et privilegium at gå på universitetet.  De bor langt væk fra bekymrede, kontrollerende og ambitiøse forældre, og kan leve deres eget liv med studier og nye internationale berøringsflader og brug af storbyens konsum og kulturmuligheder. Så langt som deres begrænsede økonomi tillader det.  

Jeg havde i sommeren 2013 både fornøjelsen og udfordringen af at undervise på Shanghai University, som er stort undervisnings- og forskningsuniversitet med 44.000 studerende. Undervisningen indgik i en international sommerskole ved Shanghai University, som indebar, at det var obligatorisk for alle førsteårsstuderende at deltage i et engelsksproget kursus.  De 70 inviterede gæstelærer, der dækkede alle fagområder, kom fortrinsvis fra USA og England, og så enkelte fra øvrige europæiske lande, herunder undertegnede fra Danmark. Mit kursus havde til formål at belyse køn og ligestilling i de nordiske velfærdstater og at trække tråde til globale tendenser og til Kina i det 21. århundrede. 

. . . 

Læs resten af beretningen her.