15. marts 2022

Kort VEU-kursus for kommuner om Grøn Transport

Nyt projekt:

Koordinationen for Kønsforskning skal i 2022 samarbejde med Københavns Kommune, Furesø Kommune, Ishøj Kommune og Herning Kommune om Grøn Transport, innovativ teknologi og diversitet

Formålet med projektet er at udvikle et skalerbart og fleksibelt kort VEU-kursus, skræddersyet til medarbejder inden for transport-, miljø-, planlægnings- og teknikområdet i de danske kommuner.

En grøn omstilling af transportområde står centralt i de danske kommuners visioner om mere bæredygtige byer. I FN’s verdensmål og i EU sker den grønne omstilling af transportsektoren gennem tekniske og økonomiske modeller på den ene side og diversitet og ligestilling på den anden. Når det gælder klimavenlig transport er der i dansk sammenhæng overvejende fokus på de teknologiske løsninger.

Formålet med projektet er at udvikle et VEU-forløb skræddersyet til medarbejder inden for transport-, miljø-, planlægnings- og teknikområdet i de danske kommuner. Der er i udviklingsforløbet for VEU-forløbet integreret to Living Labs med henblik på at samskabe og målrette indholdet til de kommunale aftagere. De planlagte Living Labs giver mulighed for at udvikle løsninger og indhold, der kan afprøves lokalt og efterfølgende opskaleres og bredes ud.

Hovedleverancen for projektet er et skalerbart og fleksibelt VEU-kursus, der giver et kompetenceløft til relevante medarbejdere på transportområdet i alle landets kommuner.

Emner