27. februar 2023

Stadig stor opbakning til Gender Certificates

Nyhed:

I februar blev endnu en stor runde Gender Certificates udstedt og udsendt.

I denne runde blev 51 certifikater blev der sendt ud, 40 almindelige Gender Certificates, 10 Gender Certificate Plus til studerende, der udover de 30 etcs også har skrevet speciale indenfor emneområdet og 1 enkelt Gender Certficate Practice til en studerende, der udover de 30 etcs har i praktik et relevant sted.  

Der har siden initiativet startede i 2014 været stor tilslutning blandt de studerende. Denne runde udstedelser er den 14. og der er over 600 studerende, der har modtaget et certifikat.

Tværfagligt blik og papir på kompetencerne 

Gender Certificate   går på tværs af tværs af humaniora, sundheds-, natur- og samfundsvidenskab. Et bærende element i  Gender Certificate  er at kvalificere og nytænke emner, metoder og teorier, og at inddrage køn og krop som analytiske kategorier. 

Gender Certificate omfatter både kurser på dansk og engelsk og udbydes på alle fakulteter. Det er et tilbud til alle studerende på KU om at kunne få papir på deres kvalifikationer i køns- og kropsforskning   Studerende kan kombinere allerede eksisterende kurser på de forskellige fakulteter, der er tilknyttet ordningen.  Hermed kan de studerende kan sammensætte deres egen individuelle fagpakke indenfor rammerne af de  respektive studieordninger. For at opnå en specialisering inden for køn og krop skal man i løbet af sit samlede uddannelsesforløb tage kurser svarende til i alt 30 ECTS inden for emneområdet. Hvis du har skrevet afsluttende projekter eller bachelor inden for emnet, kan disse supplere med op til 15 ECTS, og med et speciale om krop og kønstematikker oven i, kan du få et udvidet Gender Certificate Plus. 

Læs mere om Gender Certificate 

 

Emner