13. maj 2019

#METOO OG HVAD SÅ? KØN OG MANGFOLDIGHED I PRIVATE OG OFFENTLIGE ORGANISATIONER

#MeToo-bevægelsen og udløbere heraf har konfronteret både offentlige og private organisationer med nye udfordringer i de seneste år, hvor initiativer mod krænkelser og for mangfoldighed er blevet søsat. Dette har haft stor bevågenhed både internt i institutionerne og i den offentlige debat, hvor der er rejst paradokser og kritiske spørgsmål. For eksempel, hvordan #MeToo- og krænkelsesdebatten udfordrer gældende demokrati, forståelser, ligestilling og retfærdighedstænkning. 

Med afsæt i denne debat vil dette 3-dages kursus belyse mangfoldighed og tilhørende strategier, som et middel til at bringe
alle talenter i spil og optimere output i en given organisation.

Dit udbytte

Efter deltagelse i kurset vil du:

  • Have viden om, hvordan du som leder eller ligestillingsansvarlig
    i en organisation kan navigere i dette kritiske farvand.
  • Have viden om, hvilke mangfoldighedsstrategier, der er gangbare i en dansk kontekst. Kurset vil introducere deltagerne for en
    række nye ligestillingsmålsætninger og praktiske initiativer.
  • Kunne vurdere om strategier for køn og mangfoldighed kan
    gavne virksomheders potentiale. Ikke alene, når det angår
    arbejdsmiljø og kompetenceløft, men også serviceydelser og
    kerneprodukter.
  • Have kendskab til de vellykkede mangfoldighedsinitiativer, som
    allerede er sat i værk.
  • Have en forståelse af centrale begreber i nyere køns- og mangfoldighedsstrategier, samt de udfordringer, som de medfører.

Kursusindhold

Deltagerne bliver præsenteret for opdaterede kønsteoretiske begreber, herunder ’unconscious bias’ strategier, antikrænkelsesinitiativer og hvorledes konflikthåndtering foregår i praksis.
Kurset vil veksle mellem forelæsninger med teoretiske introduktioner og præsentationer af god praksis fra en række organisationer og institutioner. Derudover vil deltagernes praktiske erfaringer blive inddraget. Med det formål at give inspiration til forandring og mere inkluderende strategier. Endelig vil deltagerne møde centrale aktører og eksperter inden for  feltet og få viden og inspiration til brug i deres videre arbejde. 

Deltagere

Kurset henvender sig til ledere, ligestillingsansvarlige og HR-ansvarlige fra både private og offentlige organisationer, som ønsker at opnå ekstra praktiske og faglige kompetencer i forhold til mangfoldighed i organisationer.

Datoer

3 dage, 19.–21. august 2019, kl. 9:00– 16:30,
Københavns Universitet, Søndre Campus.

Kursusledere

Hilda Rømer Christensen, lektor, Sociologisk Institut, Koordinationen for Kønsforskning, Københavns Universitet
Hanne Petersen, professor, Centre for European and Comparative Legal Studies Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet

Kurset organiseres af Koordinationen for Kønsforskning på Københavns Universitet i samarbejde med et tværfagligt lærerteam, samt eksterne forelæsere og iværksættere.

Pris

12.500 kr. ekskl. moms. Prisen inkluderer undervisning, kursusmaterialer og fuld forplejning under kurset.