Middelklassen og det nye kina – Københavns Universitet

Koordinationen for Kønsforskning > Nyheder > Middelklassen og det n...

17. august 2015

Middelklassen og det nye kina

Ligesom i Vesten er kampen for en bedre tilværelse blevet til en kamp for at opnå og fastholde de nye materielle goder, skriver lektor Hilda Rømer Christensen i denne kommentar om en nye kinesiske middeklasse i Berlingske.

"Indtoget af sofaen, især hjørnesofaen i stadigt større og mere voluminøse udgaver, er lige nu et fællestræk i både øst og vest. Tænk blot på hvordan kvalitetstid i danske familier er knyttet til sofa, Disney-sjov og fredagshygge. I Kina er sofaen det ultimative tegn på den nye kinesiske modernitet, som viser distance til kulturrevolutionens Kina hvor bløde sofaer og stole blev set som dekadence og som en slags opium for folket."

Hilda Rømer Christensen i Berlingske den 14. august: Middeklassen og det nye Kina