KKF nr. 3-4, 2015: Food er udkommet – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Koordinationen for Kønsforskning > Nyheder > KKF nr. 3-4, 2015: Foo...

15. februar 2016

KKF nr. 3-4, 2015: Food er udkommet

Kvinder, Køn og forsknings seneste nummer er netop blevet færdigt. Det er et temanummer, der behandler mad. Både mad indenfor kønsstudier og køn i madstudier. 

I introduktionen skriver Katrine Meldgaard Kjær og Jonatan Leer: 

"Food is many things.
At the most basic level, food is nutrition, a necessity for our collective survival. It prevents us from starving or becoming sick, and provides us with the energy we need to live and preform basic tasks. But food is much more than this. Food is also social
and cultural – just consider how central the social experience of eating is when we celebrate, when we turn on the TV to watch the newest cooking- or baking show, and
when we do business over lunch meetings. Indeed, food, eating and culinary traditions are omnipresent in contemporary culture and are often key elements of social interaction. Precisely because food is social, cultural
and deeply embedded in everyday life, it is also both ideological and political.
These ideological and political dimensions of everyday food practices are the main objects of inquiry of this issue."

Alle artiklerne angriber temaet fra en række forskellige vinkler og videnskabelige tradioner. Artiklerne handler blandt andet om: mad og moderskab, maskulintet, madfællesskaber, foodies, affektiv mad samt hvordan man kan undervise i mad og køn.  

Hele indledningen vil snaret blive tilgengængelig via hjemmesiden. 

Indhold (artikler):

  • Introduction: Food in Gender studies and Gender in Food studies
    af Katrine Meldgaard Kjær og Jonatan Leer
  • More than 'Add Women and Stir' - A Conversation with Carole Counihan
    af Katrine Meldgaard Kjær og Jonatan Leer
  • Food, Gender and Media - The Trinity of Bad Taste:
    A Cenversation with Karen Klitgaard Povlsen
    af Katrine Meldgaard Kjær og Jonatan Leer
  • Class, Mothering and the Value of Food
    af Iben charlotte Aamann
  • The Joy of Food Play - Gender and Class in Mens' Auto-Biographical Accounts of Everyday Food-Ways
    af Julie M. Parsons
  • Teaching About Food, Sex and Gender in the Classroom
    af Richard Wilk

Anmeldelser af:

  • 1915 - Da kvinder og tyende blev borgere
    af Pia Fris Laneth
  • Før og efter stemmeretten - køn, demokrati og velfærd
    af Anette Borchorst og Drude Dahlerup
  • FAT
    af Deborah Lupton