Debat: En gang til for Hans Bonde! – Københavns Universitet

Koordinationen for Kønsforskning > Nyheder > Debat: En gang til for...

07. april 2015

Debat: En gang til for Hans Bonde!

Professor ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Bente Rosenbeck, skriver i Universitetsavisen at:

"Hans Bonde har en vidunderlig evne til at nedgøre andre i ligestillingsdebatten. Repræsentanter for ledelsen på Aarhus Universitet, som i Weekendavisen har argumenteret for vigtigheden af ligestillingspolitik, får han reduceret til »to biomedicinere«, som han betvivler »således olympisk kan overskue et humanistisk-samfundsvidenskabeligt forskningsområde om mulig eksklusion af kvinder …«.

Universitetet huser dog Dansk Center for Forskningsanalyse, så mon ikke de i Aarhus har check på statistikken? Den samme mistænkeliggørelse ses i indlæg i Information og Uniavisen. I stedet for at tage stilling til indholdet i en artikel trykt i Nature, så bliver de to forfattere Jens Hjorth og Darach Watson mistænkeliggjort, fordi det er langt uden for deres eget gebet og inde i et samfundsvidenskabeligt felt."

Læs hele artiklen på universitetsavisen.dk