CfP: Nye feministiske perspektiver på familie og forældreskaber – Københavns Universitet

Koordinationen for Kønsforskning > Nyheder > CfP: Familie og foræld...

10. april 2013

CfP: Nye feministiske perspektiver på familie og forældreskaber

Deadline for abstracts er d. 15 april.

Kvinder, Køn & Forskning vil gerne indbyde til en debat om familier og forældreskaber og udkommer i begyndelsen af 2014 med et temanummer med titlen ” Nye feministiske perspektiver på familier og forældreskaber” som har til hensigt at præsentere, hvordan forældreskab og familie står og anvendes i dag i dansk og skandinavisk kønsforskning.

Temanummeret spørger til, hvorvidt familien som et sted, hvor køn reproduceres, har mistet sin betydning? Betyder nye og ændrede familieformer, at vi har brug for nye redskaber til at fange magtdimensioner, ikke bare mellem køn, men også med blik på race og seksualitet. Hvordan kan den mere traditionelle feministiske familieforskning beriges af f.eks. studier i tosomhedsnormer, teknologier, queerstudier, forskning i frivillig barnløshed og ikke-biologiske familiebånd?

Læs det oprindelige Call for Papers her.